RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder bezoekt boze bewoners Careyn

UTRECHT - Wethouder Maarten van Ooijen is vandaag in gesprek gegaan met tientallen bewoners van de verzorgingsflat van Careyn in Tuindorp-Oost. De senioren zijn boos, omdat ze binnenkort twee keer in korte tijd dreigen te moeten verhuizen.

"Het was eigenlijk de bedoeling dat het een kleinschalige bijeenkomst zou zijn, maar er waren zoveel mensen dat je het zo niet meer kunt noemen", aldus Wouter Smink van de belangenvereniging Tegen de Onverschilligheid.†Hij spreekt van een stuk of dertig ouderen en daarbij nog twintig jongere bewoners. "En dat terwijl de jongeren pas gistermiddag om 16.00 uur van deze bijeenkomst hoorden." Ook namens de directie van Careyn was een afvaardiging aanwezig.

DUBBELE VERHUIZING
De hoogbejaarde bewoners van het zorgcomplex moeten verhuizen naar een andere vleugel en daar zijn ze niet blij mee. Over anderhalf jaar moeten ze namelijk opnieuw hun appartement verlaten, wanneer Careyn haar intrek neemt in een gloednieuw pand. Die aanstaande verhuizingen veroorzaken behoorlijk veel stress bij de bewoners. Sommigen zouden zelfs liever euthanasie laten plegen dan tweemaal verkassen.

"De wethouder was echt bereid om te luisteren, maar hij kan de emoties ook maar ten dele wegnemen", aldus Smink.†"Want het is aan Careyn om te besluiten of die ouderen in de laagbouw kunnen blijven zitten of niet."

"Het is goed om te zien dat de Utrechtse politiek open staat voor dit soort verhalen. Maar wat ik jammer vind, is dat het blijkbaar nog wel kan dat dit soort besluiten genomen worden." Smink hoopt dat de wethouder uiteindelijk met Careyn om tafel gaat om tot een oplossing te komen.

STAPPEN
Wethouder Van Ooijen zelf wilde nog niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Wel gaf hij via een woordvoerder aan dat hij een paar uur lang uitgebreid heeft gesproken met de bewoners, en dat hij zijn verdere stappen gaat overwegen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -