'Licht' moet Russisch Ereveld uit schaduw halen

© Frans Kanters Fotografie
LEUSDEN - Het Russisch Ereveld in Amersfoort start in februari met een theater voorstelling. Tijdens een theatrale audiotour gaan bezoekers met een koptelefoon langs de lange rijen oorlogsgraven van Sovjetsoldaten. De voorstelling heet "Licht" en moet de verborgen verhalen van de grafstenen blootleggen.
De makers van de tour zijn journalisten en professionals uit verschillende kunstdisciplines zoals theater en light art. Volgens hen is het belangrijk om in tijden van moeizame verhoudingen tussen landen de verhalen de oorlogsslachtoffers te vertellen. Op het Russisch Ereveld liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.
De gemeente Amersfoort en het Prins Bernard Cultuurfonds hebben ondertussen subsidie toegekend aan het project. Remco Reiding van het Russisch Ereveld hoopt dat de gemeente Leusden en de provincie zich ook aansluiten. Hij zegt: ",,Steun is van groot belang voor de toekomst van dit bijzondere cultureel-historische erfgoed, want we zijn ervan overtuigd dat Licht het Russisch Ereveld uit de schaduw kan halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.