Brand in sporthal Renswoude onder controle

© RTV Utrecht / Jiri Glaap
RENSWOUDE - In Renswoude is vanmiddag brand ontstaan in een sporthal aan de Hokhorst. Volgens de brandweer woedde de brand in de dakplaten en ging dat vooral gepaard met veel rook. Een naastgelegen woning werd uit voorzorg ontruimd.
De brandweer probeerde de brand eerst van binnenuit onder controle te krijgen, maar dat lukte niet. Daarna werden gaten in het dak gemaakt, om daardoor het vuur te blussen. Rond 18.00 uur gaf de brandweer aan het vuur onder controle te hebben. Ruim een uur later meldde de brandweer dat de meeste brandweereenheden weer terug zijn naar de kazerne en dat de sporthal weer is overgedragen aan de eigenaar.
Brandweerlieden waren kort voor 14.00 uur bij de sporthal. De vlammen sloegen toen uit het dak. Er waren volgens de brandweer geen mensen in de hal en niemand raakte gewond. Wel is er veel materiële schade. 
Over de oorzaak van de brand heeft de brandweer wel een idee, vertelt een woordvoerder: "Toen de brand uitbrak waren er medewerkers bezig met het dak, met dakwerkzaamheden. Of dat daadwerkelijk met de brand te maken heeft, we vermoeden dat wel, maar we weten het niet 100 procent zeker, dus dat gaat op een later moment nog uitgezocht worden."
In het dak van de sporthal zit vermoedelijk asbest. Of het is vrijgekomen, is onduidelijk. Ook staat de wind gunstig.
Brand in sporthal Renswoude

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.