Horeca en kantoren in oude Lubro-fabriek Utrecht

UTRECHT - De voormalige broodfabriek van Lubro in Utrecht wordt verbouwd tot horeca- en bedrijfsruimte. Er komen een restaurant, kantoren en zes woningen.
Oscar de Goede en de familie Hardeveld zijn de nieuwe eigenaar. De Goede is onder meer mede-eigenaar van de Metro City Kitchen onderin het nieuwe World Trade Center in Utrecht. Tot vorige week was hij mede-eigenaar van zes restaurants in de Drieharingstraat.
Samen met de familie Hardeveld gaat De Goede in het gebouw een 'multifunctioneel concept' neerzetten met horeca en kantoren. Het moet een ontmoetingsplek worden voor Utrechters en de bewoners van de nieuwe woonwijk Zijdebalen. Ook de kleine witte tuinmanswoning naast het Lubro-gebouw is verkocht aan De Goede en de familie Hardeveld.
© Hurks en Van Wijnen

LUBRO

De Lubro-fabriek aan de Zeedijk werd 70 jaar geleden gebouwd en sloot in 2004 de deuren. Het pand stond de afgelopen jaren leeg, in afwachting van een nieuwe bestemming.
Het pand is industrieel erfgoed: het voormalige bakstenen kantoorgebouw en de voormalige productiehal met bijzondere betonnen dakspanten geven het gebouw een markante uitstraling. De nieuwe eigenaar wil het industrieel erfgoed behouden en aansluiting zoeken bij de nieuwe woonwijk Zijdebalen. Dit najaar begint de verbouwing. Pas in 2020 wordt de opening verwacht.
© Hurks en Van Wijnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.