RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Weggelopen kat duikt na maanden weer op, net wanneer baasje uit coma ontwaakt

1/2
BAARN - Ineke van Bronswijk en haar kat Pruttel hebben allebei een heftig half jaar achter de rug. Ze waren elkaar kwijt en vochten op hun eigen manier voor hun leven. Deze week zagen ze elkaar na maanden terug, nadat Pruttel totaal verwilderd gevonden werd in Baarn. "Het is een wonder", zegt Ineke. "We hebben allebei een hele lange reis gemaakt."

Kat Pruttel werd maandag gevonden en kwam terecht bij†Anita Schonewille, van de dierenambulance Eemland. Zij las de chip van de kat uit en kwam in†contact met de dochter van Ineke, die in Hilversum woont. Toen bleek dat de kat bij haar kwijt was geraakt, terwijl haar moeder Ineke in het ziekenhuis lag, in coma.

Ineke†had meerdere longontstekingen, met†verschillende complicaties. Daarom werd de 61-jarige Amsterdamse twee maanden in coma gehouden. Toen ze wakker werd wilde ze al gauw weten waar haar kat was. "Maar mijn dochter hield het eerst voor zich", vertelt Ineke, die inmiddels weer redelijk hersteld is. "Ze wilde niet zeggen dat Pruttel kwijt was, maar na een paar dagen kon ze het niet langer voor zich houden."

Ik had het niet meer durven hopen. We zijn allebei zo ontzettend blij"
Ineke

Precies een week geleden kwam Ineke na een periode†in een revalidatiecentrum te hebben gezeten†verdrietig weer thuis, in een huis waar een leeg mandje stond. Maar na vijf dagen ging de telefoon met het goede nieuws. "Ik had het niet meer durven hopen", zegt ze. "We zijn allebei zo ontzettend blij."

Volgens Anita van de dierenambulance moet Pruttel een behoorlijke afstand hebben afgelegd. "Hij moet de A27 ook zijn overgestoken", vertelt ze.

Hij is bij mij naar binnengewandeld, zo van: hier kom ik wonen"
Ineke

Ineke vond de†13-jarige†Pruttel toen het nog een klein Prutteltje was. "Echt als kleine kitten heb ik hem gevonden. Hij is bij mij naar binnengewandeld, zo van: hier kom ik wonen." Tevreden ziet Ineke de toekomst dan ook samen met Pruttel tegemoet: "We gaan ervoor, de kat en ik", zegt ze. "Ik moet nog revalideren en de kat ook."

Ook Anita vindt het hartverwarmend en is blij de twee weer te hebben kunnen herenigen: "Een gezond en lang leven gaan ze hopelijk samen tegemoet. Dat gun ik ze zo!"


Anita van de dierenambulance over kat Pruttel


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht