Rhenen zoekt foto's en filmpjes van verkeersoverlast in gemeente

© Gemeente Rhenen
RHENEN - Rhenen roept inwoners en ondernemers op zich te roeren in de discussie rond de verkeersoverlast. De gemeente vraagt Rhenenaren beelden op social media te delen waarop te zien is dat het verkeer vaststaat.
In het centrum staan regelmatig files en daarom moet er snel wat gebeuren, vindt de gemeente. Om deze oproep kracht bij te zetten, kunnen beelden het probleem inzichtelijk maken.

OVERLAST

Wethouder Hans Boerkamp: "Voor ondernemers betekent de verkeersoverlast dat ze niet bereikbaar zijn. Inwoners hebben elke dag stilstaande auto's voor hun deur. Dus wie er last van heeft, roepen wij op om in actie te komen, want anders blijft het bij woorden."
Volgens Boerkamp zijn er al behoorlijk wat reacties binnengekomen. "Wat je bijvoorbeeld op de beelden ziet is dat het door heel Rhenen vaststaat. Dat betekent dat ondernemers niet bereikbaar zijn met de auto. Zij kunnen hun winkel eigenlijk wel om vier of vijf uur dicht doen. Auto's staan zo dicht op elkaar dat fietsers er niet meer langs kunnen. Kinderen kunnen minder makkelijk spelen en zelfs de bus staat stil."

RIJNBRUG

De Rijnbrug in Rhenen is een soap die de provincie en Rhenen al lang bezighoudt. Er zou een wisselstrook op de brug over de Rijn komen, maar geen enkele aannemer wilde die bouwen omdat de brug in te slechte staat was. En dus moest de politiek weer opnieuw aan het werk.
Nu loopt een onderzoek naar een breder brugdek. Dat moet januari volgend jaar uitsluitsel geven over het ontwerp en de totale kosten voor de Rijnbrug. Geschat wordt nu dat de vernieuwde vierbaansbrug 71 miljoen euro gaat kosten, daarvan is 31 miljoen euro begroot. In mei werd bekend dat de overige 40 miljoen euro in ieder geval niet door het Rijk wordt betaald.
Een nieuwe Rijnbrug ligt er sowieso niet eerder dan in 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.