Automobilist Wijk bij Duurstede rijdt in op agenten, politie schiet op banden

© Koen Laureij
WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft in de omgeving van Wijk bij Duurstede jacht gemaakt op een automobilist in een zwarte Mercedes-AMG. De man probeerde aan agenten te ontkomen en reed daarbij op ze in. Daarna wist hij te ontsnappen.
Volgens omwonenden van het Perenplein en de Hofknecht werd de automobilist vanmorgen rond 8.30 uur in een hofje klemgereden door een donkere Volkswagen, waar twee mannen uitstapten. "Ze riepen dat hij uit de auto moest komen en dat ze van de politie waren", zegt een buurtbewoonster die het vanuit haar slaapkamerraam zag gebeuren. "Maar de man ramde hun auto aan de kant en een van hen moest echt opzij springen."
De verdachte raakte niet de agenten, maar wel hun auto.
De verdachte raakte niet de agenten, maar wel hun auto. © RTV Utrecht / Peter Huting
ÉÉN SCHOT
Een van de politieagenten probeerde verderop de vluchtende verdachte tot stilstand te brengen door op de banden van zijn auto te schieten. Volgens een woordvoerder van de politie is er één schot gelost, maar dat miste kennelijk zijn uitwerking.
De verdachte is er in volle vaart vandoor gegaan. De politie zoekt met onder meer een helikopter naar de vluchtende automobilist. Volgens een melding van Burgernet heeft de zwarte Mercedes een kenteken dat begint met RS-206. Wie de auto ziet kan het voertuig of de bestuurder beter niet zelf benaderen, benadrukt de politie.
Politie schiet op vluchtende automobilist Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.