Naomi mag haar Canta misschien tóch houden

© RTV Utrecht
BREUKELEN - Het lijkt erop dat Naomi Vervaart uit Breukelen haar Canta misschien toch kan houden. Het UWV heeft contact met Naomi opgenomen om te melden dat ze toch terugkomen op hun beslissing. Ook heeft de uitkeringsinstantie excuses gemaakt. Ze gaan wel evalueren of de Canta het juiste voertuig is voor Naomi.
Naomi zit in een rolstoel en is voor haar mobiliteit afhankelijk van het wagentje. Uitkeringsinstantie UWV betaalde voor het voertuig, maar besloot daarmee te stoppen. Naomi zou te dicht bij haar werk wonen om nog in aanmerking te komen voor een woon-werkverkeervergoeding. Maar daar zijn ze dus op teruggekomen.
Vorige week deed Naomi haar verhaal voor RTV Utrecht. Het bracht een storm aan reacties teweeg. Zo bood een Brabantse filantroop al aan om een nieuwe Canta voor Naomi te kopen. Hij vertelde: "Ik zag daar een jongedame die zo, naar mijn beleving, enthousiast in het leven staat en toen ik las dat zij dat autootje dus terug moest geven en dat daar allerlei perikelen achter schuilgaan, toen dacht ik, misschien kan ik wel helpen door dat autootje beschikbaar te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.