Partij voor de Dieren sceptisch over aanpak festivaloverlast

© Facebook Festival deBeschaving
UTRECHT - De Utrechtse tak van de Partij voor de Dieren start een meldpunt voor festivaloverlast omdat ze denken dat de gemeente te weinig doet met klachten van inwoners. De fractie hoort naar eigen zeggen vaak van inwoners dat er met hun klachten niets tot weinig wordt gedaan. Om dat te controleren kunnen omwonenden met klachten hun ei nu ook bij de Partij voor de Dieren kwijt.
De partij diende onlangs een motie in om meer geld beschikbaar te stellen voor toezicht en handhaving tijdens festivals. PvdD-raadslid Maarten van Heuven: "De wethouder zei dat de gemeente telefonisch uitstekend bereikbaar is, maar ook dat er na melding altijd een toezichthouder wordt gestuurd naar een evenement. Helaas krijgen wij signalen van inwoners dat dit niet klopt en daarom gaan we dit deze zomer testen."
Inwoners die last hebben van lawaai, stank, afval, dierenleed of schade aan de omgeving en het groen kunnen op de website van de fractie hun beklag doen. Als de PvdD merkt dat er veel klachten binnenkomen willen ze dat in de gemeenteraad aan de kaak stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.