Welkom in Utrecht biedt vluchtelingen een onmisbaar netwerk

© RTV Utrecht
UTRECHT - Vluchtelingen krijgen bij Welkom in Utrecht hulp van Nederlanders om hun draai te vinden in de Nederlandse samenleving. Het initiatief is in 2015 gestart in samenwerking met de Gemeente Utrecht en het COA. 'Nieuwe Utrechters' kunnen door activiteiten als koken, wandelen en klussen de Nederlandse taal beter onder de knie krijgen en ook de Nederlandse cultuur beter leren kennen.
Persoonlijk contact is heel belangrijk voor vluchtelingen en daar helpt Welkom in Utrecht bij. Hellen Kooijman van Welkom in Utrecht zegt: "Er is niets zo erg als dat je ergens komt en dat je je minder voelt. Dat je telkens je verhaal moet doen en als minder wordt gezien. Daar proberen wij tegen te strijden."
Een van de deelnemers is Ali uit Syrië. Voor hem is het initiatief onmisbaar. "Ik ontmoet nieuwe mensen. We gaan samen koken en samen eten. Gezellig!." Zulke contacten lijken misschien basaal maar zijn volgens Hellen Kooijman onmisbaar: "Vluchtelingen hebben een netwerk nodig. Als je alleen blijft dan kom je nergens in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.