Utrechters naar WK onderwaterhockey in Canada: "We gaan natuurlijk voor goud"

© Koen Fischer
UTRECHT - Ze had vandaag de laatste oefensessie en zaterdag moet het dan echt gaan gebeuren. Dan nemen de Utrechtse Corine Rewinkel en haar teamgenoten het op tegen Engeland tijdens hun eerste wedstrijd op het WK onderwaterhockey in Canada. "We gaan natuurlijk voor goud", zegt Rewinkel.
De speelster van de Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey (UVO) beoefent de sport al jaren. "Ik heb altijd gezwommen en wilde wel eens wat anders. Via een clinic ben ik toen bij onderwaterhockey terechtgekomen."

COMPLEXE SPORT

Het is een sport die nog niet heel bekend is in Nederland. De spelers nemen het in teams van zes spelers tegen elkaar op. Op de bodem van het bad liggen twee doelbakken. De speelsters proberen vervolgens met een kleine stick de puck in het doel te krijgen.
"De complexiteit maakt het leuk", zegt Rewinkel. "Het is een 3D-sport. Tegenstanders komen niet alleen van opzij of voor je, maar ook van boven je. Het is verder heel tactisch, omdat je goed moet weten waar je medespelers liggen, en technisch. Het is ook een extra uitdaging dat je je adem in moet houden."

VECHTEN VOOR GOUD

Rewinkel is niet de enige speelster van de Utrechtse club die is afgereisd naar Canada. Ook Vera Praet en Remco Dijk van UVO verdedigen dit WK de Nederlandse eer. Gisteren woonden ze de openingsceremonie in Quebec bij. In totaal doen zestien landen mee.
"We gaan natuurlijk altijd voor goud, net als elk team. Maar we bekijken het per wedstrijd", zegt Rewinkel. Een plek in top 5 hopen ze in elk geval te halen. "Daar gaan we echt voor vechten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.