Weerdsluis decor van openluchtconcert op Utrechtse gracht

© Wikipedia
UTRECHT - Bij de Weerdsluis in Utrecht kunnen muziekliefhebbers vanavond genieten van klassieke muziek en musical-hits tijdens het Kadeconcert. Op het water is een podium gebouwd waar onder meer het Utrechtse symfonieorkest en musicalster Antje Monteiro op zullen treden.
Vanmiddag worden de laatste voorbereidingen getroffen, maar de organisatie van het evenement begon afgelopen najaar al. "Je moet alles operationeel organiseren, maar het moet ook aan allerlei veiligheidseisen voldoen. Dat is een enorme klus. Daarnaast moet ook de muzikale programmering worden geregeld", vertelt organisator Bart van Meijl.
Organisator Bart van Meijl over het Kadeconcert

VEILIGHEID

Het evenement is gratis te bezoeken. Het zou dus best druk kunnen worden, denkt Van Meijl. "Dan moet je wel zorgen dat je daar op voorbereid bent als organisatie en dat de veiligheid op orde is. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met de verdeling van het publiek en dat er afzettingen in orde zijn. Dus er wordt met van alles rekening gehouden."
Het openluchtconcert staat vooral in het teken van klassieke muziek. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het Utrechtse symfonieorkest. "Zij spelen onder andere The Firebird van Stravinsky en ook het eerste hoornconcert van Strauss wordt ten gehore gebracht door Jasper de Waal. Dit is een van de tophoornisten van ons land."
Vanavond start het evenement om 18.00 uur met een botenmuziekparade door de Utrechtse grachten. Het concert zelf begint om 20.00 uur. Rond 22.00 uur is er een feestelijke afsluiting.
Weerdsluis decor van openluchtconcert op Utrechtse gracht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.