Zomertour gaat de tent in: kamperen in een park midden in de stad

© RTV Utrecht / Robert-Jan Booij
UTRECHT - De Zomertour strijkt vandaag neer op een camping. Het Griftpark in Utrecht verandert voor een weekend in een echte camping: met haringen, luchtbedden en tenten.
De camping is helemaal volgeboekt. Mensen uit de buurt kunnen zo een nachtje slapen in hun eigen park. Het hele weekend zijn er ook allerlei activiteiten, zoals een dansworkshop, een buurtbarbecue en een disco. Ook voor niet-campinggasten is er een plekje om langs te komen.
Presentator Marco Geijtenbeek neemt een kijkje tussen de kampeerders. Wethouder Linda Voortman opent de camping vanmiddag. Er is plek voor 150 tenten. Vorige week opende eenzelfde buurtcamping al in Nieuwegein.

RADIO M

Ook de Zomertoer van radiopresentator Jos van Heerden strijkt neer in het Griftpark. Vanaf 15:00 uur zetten mensen hun tent op en dan proeft Jos de voorpret vast op Radio M Utrecht.
De komende 7 weken is het programma ZomerTour op televisie te zien. Heeft u nog leuke tips? Mail naar zomertour@RTVUtrecht.nl. De uitzending van gisteren kunt u hier bekijken.
Sfeerverslag van de buurtcamping

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.