Vlinders vliegen om je oren in Botanische Tuinen

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht worden deze zomer bevolkt door honderden bijzondere vlinders. Tijdens het Tropisch Vlinderfestival zie je ze elke dag vliegen.
De vlinders voeden zich met nectar van de planten die in een speciale vlinderkas groeien. Ook kunnen ze zich tegoed doen aan fruit en suikerwater. "Het allermooiste is dat de vlinders je hier letterlijk om de oren vliegen", zegt beheerder Gerard van Buiten. "Sommige mensen vinden dat in het begin even eng, maar het leuke van vlinders is: die bijten niet."

NIEUWE VLINDERS

"Vlinders leven meestal niet zo heel lang", zegt Van Buiten. "Maar ze hebben hier voedselplanten voor hun rupsen en zetten hier dus ook hun eitjes af. De rupsen kunnen gewoon hun gang gaan, als het er tenminste niet al te veel worden. En daar komen uiteindelijk weer nieuwe vlinders uit."
"Je mag ze niet aaien", waarschuwt Van Buiten. "Vlinders hebben heel fijne schubjes op hun vleugel. Die zou je er gemakkelijk af kunnen vegen en dan leven ze nog korter."

RUPSEN EN POPPEN

Bezoekers van de botanische tuinen kunnen tot en met 16 september komen kijken naar de bonte vlinderpopulatie. Ook is er een grote variatie aan rupsen en poppen te zien. In de vlinderkas hangen bordjes met informatie en in de subtropische kas staat een tentoonstelling opgesteld.
Vlinderfestival in Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.