Justitie sluit onderzoek naar coöperatie Laatste Wil: "Geen strafbare feiten geconstateerd"

© ANP
WOERDEN - Coöperatie Laatste Wil uit Woerden wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. Het onderzoek naar de organisatie is gesloten omdat er volgens het OM geen bewijs is dat Laatste Wil zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij zelfdoding of andere strafbare feiten.
In september maakte Laatste Wil bekend een 'zelfmoordpoeder' ter beschikking te stellen aan leden. Volgens de coöperatie zou het mensen rust geven om het middel in huis te hebben. Het Openbaar Ministerie startte enkele maanden later een strafrechtelijk onderzoek omdat hulp bij zelfdoding strafbaar is.
Er volgde een gesprek met de Woerdense organisatie. Daarin beloofde het bestuur te zullen stoppen met de activiteiten. Volgens Coöperatie Laatste Wil was er ook nog geen zelfmoordpoeder besteld, tot teleurstelling van de leden, die massaal hun lidmaatschap opzegden.
Volgens het OM blijkt uit onderzoek dat de coöperatie inderdaad de hulp bij zelfdoding gestaakt heeft en dat er ook geen aanwijzingen zijn dat de organisatie op andere manieren betrokken was bij zelfdodingen met een poeder. Het onderzoek wordt daarom gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.