RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Visbedrijf Spakenburg extra gecontroleerd vanwege stank

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - VisbedrijfA. van de Groep en Zonen in Spakenburg wordt de komende tijdintensiever gecontroleerd. Aanleiding is dat omwonenden klagen over stank.

Bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) in Utrecht kwamen de laatste maanden meer klachten dan gebruikelijk over de nare, penetrante geur. Volgens de tientallen klagerswordt die geurveroorzaakt doorhet visbedrijf aan de Haringweg. Bij het bedrijf wordt onder meer visafval verwerkt tot dierenvoer.

OOSTENWIND
"Als er een stevige oostenwind staat dan ruik je het", zegt een omwonende. "Ik kan de geur niet goed omschrijven, maar het is geen prettige lucht." Volgens de bewoner van de Oude Schans speelt het probleem al langer. "Het visbedrijfprobeert al een hele tijdde overlast te beperken, maar niks lijkt te helpen. Zelf zou ik zeggen dat de schoorsteenpijp wel wat langer kan."


ALLES SCHOON
Op verzoek van de provincie wordt het visbedrijf de komende maandenintensiever gecontroleerd. "De RUDgaat wat vaker langs om te kijken of alles opgeruimd, schoon en goed afgesloten is", zegt een woordvoerder van de provincie.

"Het probleem is al langer bekend en er wordt aan gewerkt. Erkomenaltijd meer klachtenbinnen als de wind in de richting van het dorp staat.Daar komt bij dat hetzomer isen veel mensen nu buiten zitten."

MAATREGELEN
A. van de Groep en Zonen heeft aan de provincie laten weten dat het maatregelen gaat nemen. Welke dat zijn, is nog onduidelijk. Het bedrijf heeft in ieder geval eenaanvraag ingediend om de huidige vergunning aan te passen.

Volgens het visbedrijf is de directeur pas na het weekend bereikbaar voor commentaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -