Visbedrijf Spakenburg extra gecontroleerd vanwege stank

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Visbedrijf A. van de Groep en Zonen in Spakenburg wordt de komende tijd intensiever gecontroleerd. Aanleiding is dat omwonenden klagen over stank.
Bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) in Utrecht kwamen de laatste maanden meer klachten dan gebruikelijk over de nare, penetrante geur. Volgens de tientallen klagers wordt die geur veroorzaakt door het visbedrijf aan de Haringweg. Bij het bedrijf wordt onder meer visafval verwerkt tot dierenvoer.

OOSTENWIND

"Als er een stevige oostenwind staat dan ruik je het", zegt een omwonende. "Ik kan de geur niet goed omschrijven, maar het is geen prettige lucht." Volgens de bewoner van de Oude Schans speelt het probleem al langer. "Het visbedrijfprobeert al een hele tijd de overlast te beperken, maar niks lijkt te helpen. Zelf zou ik zeggen dat de schoorsteenpijp wel wat langer kan."

ALLES SCHOON

Op verzoek van de provincie wordt het visbedrijf de komende maanden intensiever gecontroleerd. "De RUD gaat wat vaker langs om te kijken of alles opgeruimd, schoon en goed afgesloten is", zegt een woordvoerder van de provincie.
"Het probleem is al langer bekend en er wordt aan gewerkt. Er komen altijd meer klachten binnen als de wind in de richting van het dorp staat. Daar komt bij dat het zomer is en veel mensen nu buiten zitten."

MAATREGELEN

A. van de Groep en Zonen heeft aan de provincie laten weten dat het maatregelen gaat nemen. Welke dat zijn, is nog onduidelijk. Het bedrijf heeft in ieder geval een aanvraag ingediend om de huidige vergunning aan te passen.
Volgens het visbedrijf is de directeur pas na het weekend bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.