Dierenambulance over karperdrama: "In Waverveen vaker stropers actief"

Een karper.
Een karper. © PetersHotnews.nl
WAVERVEEN - Een incident met zo'n 150 gedumpte karpers in een sloot in Waverveen staat niet op zichzelf. Dat zegt Miriam Bosman van de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland. In het plaatsje in het buitengebied zijn volgens haar vaker stropers actief.
"Vorig jaar zijn er hier zwanen doodgeschoten en een tijdje geleden hebben we een roofvogel gevonden die hier illegaal was. Dus er gebeurt wel wat hier en ik denk dat er nog veel meer gebeurt wat wij niet weten", vertelt Bosman.
We horen verhalen dat er massaal ganzen geplukt worden. We doen extra controles nu en we zijn extra alert
Vrijwilliger dierenambulance

150 KARPERS

Gisteren werd een grote reddingsactie op touw gezet in Waverveen. Zo'n 150 karpers waren daar gedumpt in een ondiepe sloot. Vermoedelijk hebben stropers dat gedaan om ze later op te halen en op te eten. De vissen kregen nauwelijks lucht en moesten met spoed naar een diepere sloot worden verplaatst. Dat duurde uren.
OOST-EUROPEANEN
Vijf verdachten, vermoedelijk Roemenen, werden door de politie aangehouden voor het lozen van de vissen. Miriam Bosman beweert dat er vaker stropende Oost-Europeanen in het gebied rondlopen die dieren vangen om ze op te eten of te verhandelen. "We horen verhalen dat er massaal ganzen geplukt worden. We doen extra controles nu en we zijn extra alert."

"NIET LAATSTE KEER"

De vrijwilliger van de Dierenambulance is vandaag nog de hele dag bezig geweest met het redden van vissen die op donderdagavond niet werden gespot. Ze vermoedt dat ze de komende tijd nog wel vaker met haar ambulance in Waverveen te vinden zal zijn. "Ik denk zeker niet dat dit de laatste keer is."
Reddingsactie gestroopte karpers in Waverveen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.