Buurthuis Maarssenbroek kan tóch open blijven

© RTV Utrecht
MAARSSEN - De Willem van Hoornhof in Maarssenbroek blijft open als ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Het buurthuis dreigde de sluiten omdat woningcorporatie Portaal huur wilde vragen voor de ruimte, maar Portaal en Welzijn Stichtse Vecht zijn tot een akkoord gekomen.
De gemeente voerde de afgelopen tijd gesprekken met de twee om tot een oplossing te komen. De gemeente zal ook garantstaan voor de huurprijs die nu is afgesproken.
Wethouder Hetty Veneklaas: "Ik ben enorm blij dat Portaal en Welzijn Stichtse Vecht elkaar tegemoet gekomen zijn en dat de Willem van Hoornhofzaal daarmee behouden blijft als ontmoetingsruimte. Voor inwoners is het van groot belang dat er voldoende ontmoetingsruimte is".
© RTV Utrecht

HUISKAMER VAN DE BUURT

In het buurthuis komen niet alleen mensen uit de aangrenzende ouderenflat, ook andere mensen uit de wijk Zebraspoor weten de 'huiskamer van de buurt' te vinden. "Er is hier elke dag wat te doen", zei vrijwilliger en gebruiker van het buurthuis Maria van Zevenbergen eerder tegen RTV Utrecht. "Op maandagmorgen hebben we koffiedrinken, dinsdag linedancen, woensdagmorgen schilderen en vrijdag biljarten."
Van Zevenbergen zei eerder dat het rampzalig zou zijn als het buurthuis de deuren zou moeten sluiten. "Mensen vereenzamen. De meeste mensen die hier komen zijn toch in de 80. Die hebben hier hun gezelligheid, die hebben verder niks."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.