Organisatie Kadeconcert denkt na over meerdaags evenement

© John Akerman Özgüç / Aquinox Media
UTRECHT - Duizenden mensen genoten gisteravond van het Kadeconcert in Utrecht. De organisatie van het gratis concert bij de Weerdsluis overweegt na een geslaagde eerste editie serieus om er een meerdaags evenement van te maken.
Op het water was een podium gebouwd, waar onder meer het Utrechtse symfonieorkest en musicalster Antje Monteiro optraden. "Alles viel op z'n plek", zegt organisator Bart van Meijl. "Het licht, het geluid, het weer. Het was een schot in de roos."

GEEN INCIDENTEN

Er kwamen veel mensen op het concert af, maar incidenten bleven uit. "We schatten dat er tussen de 5.000 en 6.000 mensen waren", zegt Van Meijl. "Maar ik heb de beveiliging niet één keer gesproken."

DRIE DAGEN

Op naar volgend jaar, wat Van Meijl betreft. "We overwegen om het concert drie dagen te laten duren. Het podium ligt er toch en een paar dagen extra maakt het niet gek veel duurder. Het is een gratis concert, dus we zijn wel afhankelijk van subsidie. Maar ik vermoed dat de gemeente ook wel enthousiast is."
In de serie UIT! Met Toni ging Toni Peroni bij het Kadeconcert langs. Die uitzending is morgen vanaf 14.35 uur te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.