Grote cocaïnevangst tussen bevroren vis

© Openbaar Ministerie
UTRECHT - Een grote vondst van 1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis heeft gisteren geleid tot de aanhouding van een 48-jarige Hagenaar en zes mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS (28 tot 48 jaar).
De zes werden aangehouden in Zaandam en zouden betrokken zijn bij het ophalen van de drugs, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

INVAL

De cocaïne, met een waarde van zeker 22 miljoen euro, werd na een tip op 6 juli in Rotterdam ontdekt in een container met bevroren vis afkomstig uit Ecuador. De vis werd gisteren vervoerd naar een bedrijf in Zaandam, waar een arrestatieteam vervolgens een inval deed. In de loods leken mannen bezig de dozen open te maken.
De Hagenaar werd in zijn woonplaats opgepakt. Hij heeft volgens het OM mogelijk een organiserende rol gespeeld in de smokkel. Bedrijfspanden van hem in Rijswijk en Alphen aan den Rijn zijn doorzocht, net als zijn woning en een caravan in Bergambacht. Daarbij zijn chemicaliën gevonden. Onderzocht wordt of die voor de productie van synthetische drugs waren.

VOORGELEID

De mannen worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.