RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vader vermiste Koen: "We vrezen het ergste"

1/2
SOEST - In ItaliŽ is de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest in volle gang, maar vooralsnog is er geen enkel aanknopingspunt. "We vrezen het ergste",†zegt vader Gert Jan tegen RTV Utrecht.

Koen is met zijn familie en vier vrienden op vakantie bij het Gardameer. Donderdagnacht keerde hij na een avond stappen met zijn vrienden niet terug op de camping. Hij was in de bus blijven zitten†toen zijn vrienden uitstapten. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

"De bus†was aardig vol, geloof ik", vertelt Gert Jan van Keulen vanuit ItaliŽ. "Hij zat achterin en z'n vrienden voorin. Op de een of andere manier is hij blijven zitten. Misschien heeft hij niet†gehoord dat z'n vrienden zeiden dat ze eruit moesten. Er is iets gebeurd waardoor hij is blijven zitten."

HELE NACHT GEZOCHT
De vrienden van Koen hebben de hele nacht naar hem gezocht, maar tevergeefs. Ze konden hem niet bereiken, omdat de batterij van zijn telefoon leeg was. Gert Jan ontdekte gisterochtend dat zijn zoon was vermist. "We zouden om negen uur richting VenetiŽ vertrekken. Om acht uur was ik aan het opruimen, toen de nachtportier mij vroeg of die ene jongen al terug was. Ik keek in de tent van de jongens en zag er maar vier liggen,†Koen niet. Toen ik de jongens wakker maakte bleek dat ze van half drie 's nachts tot zeven uur 's ochtends naar hem op zoek waren geweest."

ZOEKACTIE
Gert Jan schakelde de politie in en er werd een zoekactie op touw gezet. "Er is met drones gezocht en vanmiddag gaat een helikopter zoeken. Iedereen is bezig. We hebben een bericht op Facebook geplaatst en mensen zijn zelf zoekacties gestart en met boten het water opgegaan. We zijn nu videobeelden aan het bekijken die langs de weg zijn gemaakt, maar we weten nog steeds niet waar hij is uitgestapt. Volgens de buschauffeur is Koen een halte verder uitgestapt, maar op de beelden kunnen we niet goed zien of hij het is. We hebben nog geen enkel aanknopingspunt."

GEEN TEKEN VAN LEVEN
Vader van Keulen heeft een slecht gevoel bij de vermissing. "Mijn gevoel is dat hij ergens is uitgestapt en een lift heeft gekregen. Ik denk dat hij niet meer in deze regio zit. Je mag het niet hardop zeggen, maar er is geen enkel teken van leven. Hij heeft z'n bankpassen bij zich, maar die heeft hij niet gebruikt.†Hij heeft ook niet aan mensen gevraagd of hij even met hun telefoon mocht bellen, terwijl het een jongen is die makkelijk contact maakt en goed Engels spreekt. We vrezen het ergste."Interview met Gert Jan van Keulen, de vader van Koen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -