Hulp hondenteam gevraagd voor vermiste Koen

© Richard Wamelink
SOEST - De familie van de vermiste Koen in Italië heeft bij de zoektocht hulp gevraagd van Stichting Reddingshonden RHWW. Het is echter nog niet zeker dat het team zal afreizen.
Volgens de familie van de 17-jarige Koen wil de Italiaanse politie eerst zelf honden inzetten. Een Nederlands hondenteam zou er volgens hen voorlopig niet inzitten. De Stichting Reddingshonden heeft daarnaast ook ook toestemming nodig van de lokale politie om te komen zoeken.
Koen uit Soest was donderdagavond uit geweest met vier vrienden. Ze gingen 's nachts met de bus vanuit Lazise terug naar de camping in Pacengo, bij het Gardameer, maar Koen bleef zitten terwijl de anderen bij de camping uitstapten.

VOLGENDE HALTE

Volgens de chauffeur van de bus is de jongen bij de volgende halte uitgestapt, 3 kilometer verderop. Een meisje heeft ook gezegd dat ze heeft gezien dat Koen er een halte later uit is gegaan.
Toen de jongen niet was teruggekomen zijn familie en vrienden al dezelfde nacht gaan zoeken, maar er is nog geen spoor gevonden, laat de vader van een van de vrienden weten. Koens moeder heeft op Facebook een oproep geplaatst met een foto van haar zoon.
De familie zou een paar dagen bij het Gardameer blijven, op doorreis naar Kroatië.
Koen met een vriend.
Koen met een vriend. © Richard Wamelink
Koen met vrienden. Foto verspreid door zijn familie.
Koen met vrienden. Foto verspreid door zijn familie. © Richard Wamelink

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.