Deze week in het nieuws: Michael P. veroordeeld, automobilist rijdt in op agenten en hittegolf

© Felix Guérain
PROVINCIE UTRECHT - Het was een roerige nieuwsweek. In dit artikel nemen we de belangrijkste en meest gelezen artikelen nog eens door.
De uitspraak in de zaak tegen Michael P., de moordenaar van Anne Faber, was afgelopen dinsdag. Hij werd veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank acht hem schuldig aan het doden, ontvoeren en verkrachten van Anne Faber. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De familie van Anne hoopt nu een punt te kunnen zetten achter de strafzaak. Maar volgens Ruth Jager, de advocaat van de familie, doet geen enkel vonnis recht aan het leed van de nabestaanden. "Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel."
De advocaten van Michael P. overleggen met P. of er een hoger beroep wordt ingesteld.

AUTOMOBILIST RIJDT IN OP AGENTEN

De politie heeft donderdag in de omgeving van Wijk bij Duurstede jacht gemaakt op een automobilist in een zwarte Mercedes-AMG. De man probeerde aan agenten te ontkomen en reed daarbij op ze in. Daarna wist hij te ontsnappen.
Een van de politieagenten probeerde later de vluchtende verdachte tot stilstand te brengen door op de banden van zijn auto te schieten. Volgens een woordvoerder van de politie is er één schot gelost, maar dat miste kennelijk zijn uitwerking.
Een vrouw uit de buurt zag het gebeuren. Ze kon nauwelijks geloven wat er op zo'n korte afstand van haar huis gebeurd is. "Het is een heel rustig pleintje ja, ik had het niet verwacht."

HITTEGOLF

Tot slot een bericht van maandag, over een mogelijke hittegolf, dat velen interessant vonden. Daarin was te lezen dat er een grote kans was deze week op een hittegolf.
Afgelopen week was het nog niet zover, maar dat bericht van maandag werd gisteren opgevolgd door een ander bericht, ook over een hittegolf: want de kans op een landelijke hittegolf is de komende dagen opnieuw groot. Vanaf dinsdag wordt het volgens Weeronline heet met op grote schaal maxima van 30 tot 32 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.