Eerste aanknopingspunt in zoektocht naar Koen (17) levert voorlopig niets op

Veel vrijwilligers en hulpdiensten zoeken naar de 17-jarige jongen.
Veel vrijwilligers en hulpdiensten zoeken naar de 17-jarige jongen. © Richard Wamelink
SOEST - In Italië wordt met man en macht gezocht naar de vermiste Koen van Keulen uit Soest. Een eerder aanknopingspunt, dat een getuige Koen zou hebben zien lopen met een meisje, blijkt niets te hebben opgeleverd, vertelt de woordvoerder van de familie. De politie dacht dit meisje getraceerd te hebben, maar het bleek om een ander te gaan.
Donderdagavond ging Koen met vrienden stappen, maar hij keerde nooit terug op de camping in het dorpje Pacengo waar hij, zijn vrienden en zijn vader en moeder verbleven. Sindsdien zoeken politie-agenten, vrienden, familie en binnenkort een team van gespecialiseerde honden naar de jongen. De politie houdt alle opties open.
Ook vier vrienden van Koen zoeken vandaag mee. Zij waren donderdagavond met Koen uitgegaan. In de bus terug stapten zij bij de camping uit maar Koen wilde nog even verder reizen omdat hij in gesprek was met iemand. Daarna heeft een getuige hem een halte verderop zien uitstappen.
Mogelijk is Koen via het strand van het Gardameer teruggelopen.
Mogelijk is Koen via het strand van het Gardameer teruggelopen. © Richard Wamelink

SPEURHONDEN

Speciaal voor de zoektocht worden ook speurhonden naar het gebied gebracht. Op dit moment is één hond van Dutch Rescue Dogs samen met zijn begeleider op weg naar Italië. Zij komen naar verwachting vanavond aan en zullen meteen daarna aan het werk gaan. Later reist ook een team met elf honden van Stichting Reddingshonden RHWW af naar het Gardameer.
Bij de zoekactie naar Koen wordt ook een helikopter ingezet.
Bij de zoekactie naar Koen wordt ook een helikopter ingezet. © Richard Wamelink

AMBASSADE

Een contactpersoon van de familie meldt dat personeel van de ambassade met de lokale politie heeft gesproken en dat ook Buitenlandse Zaken de vermissing een hoge prioriteit geeft.

MASSAAL GEDEELD

In Nederland en daarbuiten wordt meegeleefd met de familie van Koen. Een oproep die de moeder van de vermiste jongen op Facebook plaatste, is inmiddels al 40.000 keer gedeeld. Hetzelfde bericht, maar dan in het Italiaans, werd meer dan 7000 keer gedeeld.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt een tijdlijn bij over de laatste onwikkelingen in de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen.
Italiaanse hulpverleners en vrijwilligers tijdens de zoekactie op zondag.
Italiaanse hulpverleners en vrijwilligers tijdens de zoekactie op zondag. © Richard Wamelink
De familie van Koen bij de zoekactie in Italië.
De familie van Koen bij de zoekactie in Italië. © Richard Wamelink

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.