Tijdlijn: Koen (17) uit Soest dodelijk ten val tijdens vakantie in Italië

Koen (l) met twee vrienden.
Koen (l) met twee vrienden. © Richard Wamelink
UTRECHT - Tijdens een vakantie in het Italiaanse dorp Pacengo raakte de 17-jarige Koen van Keulen uit Soest vermist. Na een zoektocht van vier dagen bleek hij fataal ten val te zijn gekomen in zijn tocht naar de camping. RTV Utrecht hield de ontwikkelingen rond zijn vermissing en overlijden bij in een tijdlijn.

DONDERDAG

In de nacht van donderdag op vrijdag gaat Koen met vier vrienden op stap. 's Nachts gaan ze met de bus vanuit Lazise terug naar de camping in Pacengo, waar Koen samen met zijn ouders en de vier vrienden verblijft.
De jongens stappen uit, maar Koen blijft zitten. De chauffeur van de bus vertelt later dat hij de jongen bij de volgende halte heeft zien uitstappen, drie kilometer verderop.

VRIJDAG

De moeder van Koen plaatst een bericht op Facebook wanneer blijkt dat haar zoon die nacht niet is teruggekeerd. Zijn vrienden hebben dan al vier uur naar Koen gezocht.
Er wordt een zoekactie op touw gezet en met drones gezocht.

ZATERDAG

De vader van Koen laat weten een slecht gevoel te hebben bij de vermissing. "Mijn gevoel is dat hij ergens is uitgestapt en een lift heeft gekregen. Ik denk dat hij niet meer in deze regio zit. Je mag het niet hardop zeggen, maar er is geen enkel teken van leven. Hij heeft z'n bankpassen bij zich, maar die heeft hij niet gebruikt. Hij heeft ook niet aan mensen gevraagd of hij even met hun telefoon mocht bellen, terwijl het een jongen is die makkelijk contact maakt en goed Engels spreekt. We vrezen het ergste."
De familie roept de hulp in van de Nederlandse stichting Reddingshonden RHWW.

ZONDAG

De zoektocht richt zich op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Een getuige zou Koen met een meisje met halflang haar hebben gezien. Voorlopig levert dit eerste aanknopingspunt niets op: de politie dacht het meisje getraceerd te hebben, maar het blijkt om een ander te gaan.
De Italiaanse politie geeft toestemming om vanuit Nederland honden in te zetten. Een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs is dan al met een zoekhond onderweg naar Italië. Op korte termijn reist ook een team met elf honden van Stichting Reddingshonden RHWW af naar Italië.

MAANDAG

De zoektocht naar Koen gaat onverminderd door. Met Nederlandse speurhonden wordt naar de jongen gezocht. In een greppel langs een hoofdweg wordt een stoffelijk overschot gevonden. Het is nog onduidelijk of het lichaam van de jongen uit Soest is. Enkele uren later wordt het bange vermoeden waarheid: Koen is geïdentificeerd. Het lijkt erop dat hij zes meter naar beneden is gevallen.
Op de school van Koen, het Baarnsch Lyceum, is met verslagenheid gerageerd op zijn overlijden. De school gaat donderdagmiddag open voor ouders en leerlingen.

DINSDAG

Op de plek waar de 17-jarige Koen van Keulen fataal ten val kwam, komen waarschijnlijk hekken te staan. Dat gebeurt op verzoek van de familie van de onlangs overleden scholier uit Soest.
De Nederlandse ambassade zegde dinsdag toe "alles in het werk te stellen om dit te bewerkstelligen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.