Heftige emoties op school van verongelukte Koen van Keulen

© Caspar Huurdeman
SOEST/BAARN - Op het Baarnsch Lyceum is met verslagenheid gereageerd op de dood van Koen van Keulen. De school is van plan om woensdag- of donderdagmiddag open te gaan voor leerlingen en ouders.
De 17-jarige Koen uit Soest zou na de zomervakantie aan zijn examenjaar vwo beginnen op de school in Baarn. Zijn lichaam van Koen werd vanochtend na een zoektocht van vier dagen gevonden naast een doorgaande weg bij het Gardameer in Italië, waar hij met familie en vrienden op vakantie was. Hij was donderdagnacht niet teruggekeerd na een stapavond.
"Kort na de middag kwamen de appjes binnen", vertelt rector Henk van Ommen van het Baarnsch Lyceum. "Waar we allemaal bang voor waren, waarvan we hoopten dat het niet zo zou zijn, is toch gebeurd."

HEFTIGE EMOTIES

Het overlijden van Koen maakt volgens Van Ommen heftige emoties los. "Iedereen is verslagen en ze weten niet goed hoe ze ermee om moeten gaan. Heel veel mensen bieden hun hulp aan, aan de ouders van Koen en aan de schoolleiding. Dat is heel lief. Maar Koen is er niet meer, aan dat feit kunnen we niks meer veranderen en dat is heel heftig."
© Caspar Huurdeman
Het Baarnsch Lyceum is vandaag gesloten en er is geen activiteit bij het gebouw aan de Torenlaan. De school is van plan om woensdag- of donderdagmiddag een aantal uur open te gaan. "Daar krijgen alle ouders en leerlingen vandaag of morgen een bericht over. We willen iedereen - ook ouders - de kans geven om bij elkaar te zitten en te praten. Er zal ook GGD-ondersteuning zijn en mensen van ons eigen zorgteam."

HERDENKING

Aan het einde van de zomervakantie of het begin van het nieuwe schooljaar wil de school een herdenkingsbijeenkomst organiseren. "Om te denken aan iemand die je dagelijks hebt gezien, die als lid van de aulacommissie best een prominente rol in de school speelde en die nu niet meer terug zal keren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.