RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verzekeraars mogen miljoenen niet verhalen na brand Elleboogkerk

1/2
AMERSFOORT - Gebouwenbeheerder SRO hoeft niet op te draaien voor vier miljoen euro aan verzekeringskostendie gemaakt werdennade brand in de Elleboogkerk in Amersfoort.De brand legde de kerk met het daarin gevestigde Armandomuseum in de as.

In de vuurzee op 22 oktober 2007 ging ook een deel van de collectie van het Armandomuseum verloren. Daaronder zaten ook door het Amersfoortse museum geleende kunstwerken van Albrecht Drer en de 17e-eeuwse schilder Hercules Segers.

Verzekeraars probeerden met het hoger beroep van vandaag een bedrag van vier miljoen euro te verhalen dat ze na de brand aan de bruikleengevers hebben uitbetaald. Het Hof bepaalt echter dat die claim onterecht is omdat er afspraken waren gemaakt tussen SRO en het verzekerde museum over hoe zulke schade zou worden afgehandeld.

Gerard de Kleijn was directeur van het Armandomuseum in het jaar van de brand. Hij vindt de uitspraak niet verrassend: "De verzekeraars hebben heel netjes direct na de brand de bruikleengevers uitbetaald. Het was een heel hoog bedrag, ook voor grote maatschappijen. Het is jammer voor ze dat ze in deze uitspraak geen gelijk krijgen, maar het afkopen van risico is wel wat verzekeraars doen."

LOODGIETER
Vlak voor de brand werd er, in opdracht van gebouwenbeheerder SRO, aan het dak gewerkt door een loodgieter. Daardoor ontstond de brand. De loodgieter werd door de verzekeraars, samen met SRO, verantwoordelijk gehouden maar hoeft nu dus niet de portemonnee te trekken.

Oud-directeur Armando Museum over de uitspraak


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -