Ouderenbond: "Hitteplan overdreven, logisch dat je geen winterjas draagt"

© Ab Donker
BILTHOVEN - Gezondheidsinstituut RIVM overdrijft door na een paar warme zomerdagen meteen een hitteplan uit de kast te halen, dat zegt een woordvoerster van seniorenorganisatie ANBO. "Al die paniekverhalen. Het is toch logisch dat je vandaag geen winterjas aantrekt?"
Het RIVM in Bilthoven activeerde maandag het Nationaal Hitteplan, met tips en adviezen om koel te blijven tijdens de tropische dagen.
"Maar wat staat er nou eigenlijk in dat je nog niet wist? Dat je voldoende water moet drinken, goed smeren, de schaduw moet opzoeken en goed zorgen voor kwetsbare ouderen? Professionals in verzorgingstehuizen doen dat natuurlijk allang. En ouderen hebben ook wel vaker warme zomers meegemaakt'', aldus de woordvoerster.
Zij vindt het ook overbodig dat het Rode Kruis dinsdag bij bejaardentehuizen langsgaat om ouderen te wijzen op de risico's van de hitte. "Ik hoop dat ze mijn ouders van in de tachtig overslaan. Die gaan er vandaag lekker met de fiets op uit.''

SPOT

Het Nationaal Hitteplan is al jaren iets waar veel mensen graag de spot mee drijven. Zo had de Utrechtse Claudia de Breij het er al over tijdens de oudejaarsconference in 2016.
En Claudia de Breij is niet de enige die grapjes maakt over het hitteplan:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.