Verdachte van ontvoering en chantage mag proces in vrijheid afwachten

© RTV Utrecht
AMERSFOORT/SOEST - Een 24-jarige man uit Amersfoort die verdacht wordt van ontvoering, doodsbedreiging en chantage, mag de uitspraak in zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.
Drie medeverdachten uit Soest (35, 37 en 42 jaar), waren al op vrije voeten. De zaak van de vier mannen werd vandaag inhoudelijk behandeld voor de rechtbank in Utrecht.

VUURWAPEN DOORLADEN

De mannen zouden een Amersfoorter van begin twintig bij zijn keel hebben gegrepen en met een puntig voorwerp in zijn ribben hebben geprikt. Dat gebeurde vorig jaar juli in een auto in Amersfoort. Volgens de officier van justitie blinddoekten de mannen het slachtoffer en namen ze hem mee naar een schuur en later naar een garage in Soest, waar ze hem vastbonden en een vuurwapen naast zijn hoofd doorlaadden. Daarbij zouden ze gezegd hebben dat hij geld moest regelen, anders zou hij zijn familie nooit meer zien.

ZAAK AANGEHOUDEN

De zaak werd vanochtend inhoudelijk behandeld, maar tot een eis kwam het niet. De advocaten van de verdachten wilden dat de behandeling van de zaak werd uitgesteld. Omdat de aanklacht tegen twee verdachten was uitgebreid vroegen zij meer voorbereidingstijd. De officier van justitie vond dat het allemaal al lang genoeg had geduurd, maar de rechter ging met de advocaten mee.
De behandeling van de zaak gaat over een aantal maanden verder. De rechter besloot dat de verdachte uit Amersfoort zijn proces ook in vrijheid mag afwachten. Hij miste door zijn gevangenschap zijn eigen bruiloft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.