Politie houdt 34-jarige verdachte aan na meerdere aanrandingen in Woerden

© RTV Utrecht
WOERDEN - Een 34-jarige man die ervan verdacht wordt meerdere vrouwen te hebben aangerand of lastiggevallen, is vandaag aangehouden. In een periode van anderhalf jaar zou de man uit Bodegraven-Reeuwijk vanuit zijn auto in het centrum van Woerden slachtoffers hebben gemaakt.
Tussen 4 februari 2017 en 24 juni 2018 kwamen er meerdere meldingen en aangiften binnen van aanranding en schennispleging over een man die 's nachts, in het centrum van Woerden, vrouwen aansprak vanuit zijn auto en de weg vroeg. Daarna zou hij hen, als de mogelijkheid zich daarvoor aandiende, hebben lastiggevallen.
"We hebben drie aangiften in totaal en ook enkele meldingen binnengekregen in de betreffende periode", vertelt een woordvoerder van de politie aan RTV Utrecht. De politie startte een onderzoek naar de meldingen en kreeg de verdachte in beeld. Vandaag is hij aangehouden. Hij zit vast voor onderzoek.
De politie vermoedt dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt en roept hen op zich te melden. "De man is natuurlijk een hele tijd actief geweest en het kan goed zijn dat er meerdere vrouwen zijn die dit is overkomen maar het niet gemeld hebben. Mocht dit zo zijn, dan komen we natuurlijk erg graag met hen in contact."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.