RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitgedroogde voetbalvelden niet op tijd klaar voor nieuwe seizoen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Terreinmannen van voetbalverenigingen door heel de regio zitten met de handen in het haar: de tropische temperaturen die de provincie doormaakt, zijn namelijk dodelijk voor de voetbalvelden. En het voetbalseizoen begint al over iets meer dan een maand.

Evert Terpstra van SV Zeist is inmiddels best wel ongerust over de staat van de voetbalvelden. "Gisteren heb ik een e-mail gestuurd naar de gemeente dat ik me erg zorgen maak over de toestand van de velden bij ons, want die zijn geel en bruin."

INZAAIEN
Terpstra vreest dat de velden niet klaar zijn voor de bekercompetitie begint. Normaal zaait hij het veld in en ligt er vervolgens aan het begin van het nieuwe seizoen een mooie grasmat. Maar de hitte gooit roet in het eten: "Alles is ingezaaid en onderhouden maar het moet een beetje water hebben. Als zaad geen water krijgt dan doet het niks, dan wordt het alleen maar door de vogels opgepikt." Ook het besproeien van het veld biedt geen soelaas, aldus Terpstra: "We hebben een sproei-installatie onder de velden zitten die normaal de zaak groen moet houden maar die werkt met deze warmte niet al te best."

DRIEBERGEN
Zeist is niet de enige plek waar de terreinmannen met de handen in het haar zitten. Ook in Driebergen hebben ze last van de hitte. Hans Vugt van FC Driebergen mikt erop om begin september een goed bespeelbare grasmat te hebben, maar vreest dat hij die deadline niet gaat halen: "Met deze droogte denk ik dat het een week later zal worden."

POLSBROEK
Toch is het niet overal dor en droog in voetballand. In Polsbroek lukt het voetbalvereniging SPV81 wťl. Voorzitter Theo Sangers: "Het is natuurlijk een extreme zomer maar de omstandigheden zijn goed voor ons. Het mag wat droog zijn maar met voldoende water af en toe lukt het om de velden groen te houden en in ieder geval om het gras levend te houden."

SPV81 heeft dan ook een uniek voordeel ten opzichte van de concurrenten uit Zeist en Driebergen: de club ligt op veengrond, en dat houdt het water beter vast dan zand of klei. Daardoor is het grondwaterpeil vrij hoog.

Gele voetbalvelden in de regio


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -