Geen vuurwerk bij kermis Wijk bij Duurstede in verband met droogte

© Pixabay
WIJK BIJ DUURSTEDE - De vuurwerkshow bij de kermis van Wijk bij Duurstede gaat donderdag niet door in verband met de droogte van afgelopen dagen. De kans op brand is te groot.
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft de provincie en Utrechtse gemeenten geadviseerd een stookverbod in te stellen voor buitengebieden. Dat geldt ook voor het afsteken van vuurwerk. "Op korte termijn zit een vuurwerkshow er niet in, aangezien de droogte voorlopig aanhoudt", aldus de gemeente.
De vuurwerkshow trekt doorgaans veel bekijks. "Bezoekers van de kermis zullen het jammer vinden dat het traditionele vuurwerk niet doorgaat", zegt burgemeester Tjapko Poppens.
"Het vuurwerk wordt altijd afgestoken in de uiterwaarden van de Lek. Er is echter weinig voor nodig om het gortdroge gras vlam te laten vatten. We nemen het advies van de VRU dan ook serieus. Ik verwacht dat de bezoekers van de kermis wel inzien, dat vuurwerk afsteken op dit moment niet verantwoord is en onnodige risico's met zich meebrengt", besluit de burgemeester.
Om de bezoekers van de kermis toch nog iets extra's te bieden, geven de kermisexploitanten tijdens de opening op woensdagavond 25 juli extra gratis munten weg. Ook op donderdagavond 26 juli delen ze gratis munten uit. De exploitanten hebben aangegeven om -als het weer het toelaat- te proberen in 2019 een grotere vuurwerkshow dan normaal te organiseren bij de Wijkse kermis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.