Familie overleden Koen pleit voor hek op fatale plek

De plek van de fatale val.
De plek van de fatale val. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Op de plek waar de 17-jarige Koen van Keulen fataal ten val kwam, komen waarschijnlijk hekken te staan. Dat gebeurt op verzoek van de familie van de onlangs overleden scholier uit Soest.
De Nederlandse ambassade heeft vanmiddag toegezegd "alles in het werk te stellen om dit te bewerkstelligen", laat de woordvoerder van de familie weten. "De familie stelt dit zeer op prijs."
Koen liep in de berm achter de vangrail, hoogstwaarschijnlijk zodat het verkeer hem niet per ongeluk zou kunnen scheppen. Op een gegeven moment werd de begroeiing hoger, waardoor hij in het donker niet goed kon zien dat het pad waarover hij liep ophield. Hij viel zes meter naar beneden, een val die hem fataal werd.
De familie vindt dat "alles in het werk zou moeten worden gesteld" om een dergelijk tragisch ongeval in de toekomst uit te sluiten.

BURGEMEESTER

Morgen spreekt de familie ook met de burgemeester van Pacengo, het dorp waar het ongeval plaatsvond. "Eerder is er al persoonlijk contact geweest tussen de burgemeester en de familie en gezien zijn persoonlijke betrokkenheid bij de vermissing van Koen verwachten wij een positieve uitkomst."
De ouders willen verder graag een klein gedenkteken op het hekwerk aanbrengen, ter nagedachtenis aan hun zoon Koen.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt een tijdlijn bij over de berichtgeving rondom het overlijden van Koen van Keulen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.