Toeristen van alles - ook kleren - bestolen tijdens zwempartij in Stichtse Vecht

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Twee Duitsers die gisteren aan het zwemmen waren bij de Strook in Stichtse Vecht hadden niet door dat terwijl zij lekker lagen te dobberen, hun hele busje werd leeggeroofd. Toen de toeristen het ontdekten was het al te laat: alles was weg en dus stonden ze zonder kleren, geld of telefoon in een vreemd land. De bedrijfsleider van een camping in de buurt bood uitkomst: hij ving ze op en voorzag ze kosteloos van kleren, eten, douchemunten, een telefoon en geld.
Jaco van Putten, bedrijfsleider bij Recreatiepark De Wilgenplas in Maarssen, hoefde geen twee keer na te denken toen hij gisteren door een bevriende agent werd benaderd: "Ik heb de wijkagent gesproken en die vertelde het verhaal dat die mensen beroofd waren en niks meer hadden. Toen zei ik: 'Kom maar op, gaan we het gelijk regelen.'"
En de gedupeerde Duitsers konden de hulp van de bedrijfsleider goed gebruiken, want de twee hadden niks meer, aldus de 51-jarige Van Putten: "De meneer had een zwembroek aan en slippers. Niet eens een T-shirt. En de vrouw had zomerkleding aan met slippers. En ze hadden een handdoek. En meer hadden ze niet. Alles was gewoon weg."
Van Putten heeft de beroofde toeristen zijn eigen kleren gegeven, die gelukkig pasten. Ook kregen ze wat te eten en te drinken. Voorzien van een kaassouflé, een warm patatje en een zakje chips konden de Duitsers van de schrik bekomen. Daarna kregen de twee wat douchemunten en werd er een telefoon geregeld zodat ze met het thuisfront konden bellen. Vanochtend kregen de twee nog een ontbijtje en wat geld voor benzine.
Aan de telefoon met RTV Utrecht reageert Van Putten nuchter. Hij vindt het niet meer dan normaal wat hij heeft gedaan. Wat hem betreft is meer media-aandacht dan ook onnodig: "Ik wil de mensen helpen, zo simpel is het."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.