RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Belachelijk dat voetpad ontbreekt op route Koen van Keulen"

SOEST - De Italiaanse Vereniging voor Verkeersslachtoffers vindt het belachelijk dat er geen voetpad is op de weg waar Koen van Keulen verongelukte. Dat zegt Ingenieur Filippo Randi, gedelegeerde van AIFVS.

Koen van Keulen uit Soest†kwam vorige week om het leven, toen hij langs een doorgaande weg bij het Gardameer liep. Hij was op weg terug naar zijn camping waar hij met vrienden en familie verbleef. Het was midden in de nacht en donker langs de slecht verlichte weg.

Koen koos er voor om achter de vangrail te gaan lopen. Daarbij zag hij een klein ravijntje over het hoofd, waar een stroompje in loopt. Hij viel zes meter naar beneden en kwam daarbij om het leven.

ONDERZOEK

Filippo Randi: "Vooropgesteld: het is een heel triest ongeval en ons medeleven gaat uit naar de familie. Het is triest dat een jongen omkomt als hij juist kiest voor veiligheid. We moeten bedenken dat hij niet bekend was met de situatie en dat hij zich buiten zijn comfortzone bevond."

Rond het Gardameer liggen heel veel campings. 's Nachts is het gebruikelijk dat jongeren na het stappen in grote getalen langs deze weg lopen. Op de plek waar Koen verongelukte is geen voetpad, en de vangrail staat direct tegen de rijbaan aan.

Randi: "Normaal gesproken moet er een voetpad zijn. Als dat er niet is, is er meestal wel een beetje ruimte tussen de witte streep van de weg en de vangrail. Als dat in dit geval ontbreekt dan moet er een onderzoek komen of deze weg wel goed is aangelegd."

BELACHELIJK

De AIFVS (Associazione Italiana Familiari e Vittime della Strada onlus) komt op voor de belangen van verkeersslachtoffers in ItaliŽ. Dergelijke†verenigingen†bestaan in de meeste Europese landen. Ze lobbyen bij de overheid voor meer verkeersveiligheid en helpen†slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers bij de afwikkeling van een ongeval.

Randi benadrukt dat hij de weg waar Koen omkwam niet kent, en dus ook de exacte omstandigheden van dit ongeval niet.

"Het is belachelijk dat hier geen veilige plek is te lopen, vooral s nachts. Dit ongeluk is een schande, het raakt ons allemaal. Koen dacht veilig te zijn achter de vangrail. Terwijl deze jongen genoot van de vakantie en ItaliŽ, kwam hij de dood tegen. Dat is waanzin."

De AIFVS wil er voor zorgen dat wegen in ItaliŽ veiliger worden. Randi: "Daarom moet er een onderzoek komen om de dieperliggende oorzaak van dit ongeval te begrijpen. En om te kijken of de weg wel volgens de voorschriften is aangelegd."

Zie ook de tijdlijn over de noodlottige gebeurtenissen in ItaliŽ


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -