Zwemleraar uit Soest ook in hoger beroep veroordeeld voor betasten kinderen

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
SOEST - Zwemleraar Jacob V. uit Soest is ook in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk voor het betasten van de geslachtsdelen van kinderen. Het gerechtshof vindt dat bewezen is dat V. bij 11 kinderen met zijn hand in de zwembroek heeft gezeten tijdens zwemlessen in het Noord-Hollandse Velsen-Zuid.
In 2015 werd V. veroordeeld voor 15 gevallen, maar hiertegen ging hij in hoger beroep. Vandaag oordeelde de rechtbank dat vier van de gevallen inderdaad niet bewezen konden worden.
Persrechter Reindert Kuiper: "Omdat daar de verklaringen die over de ontucht zijn afgelegd onvoldoende specifiek zijn. En in sommige gevallen ook dat de bevraging van de kinderen door hun ouders mogelijk sturend zou zijn geweest." Daardoor kon het hof niet uitsluiten dat de getuigenverklaringen beïnvloed zijn.

DEZELFDE STRAF

De inwoner van Soest wordt door het gerechtshof in Amsterdam dus voor minder feiten veroordeeld, maar krijgt toch dezelfde straf als bij de lagere rechtbank. Kuiper: "Daarvan zegt het hof ook dat er in feite een hogere straf is opgelegd dan de rechtbank, omdat het hof minder feiten bewezen verklaart, namelijk 11 in plaats van 15, maar toch een zelfde straf oplegt. Dus per feit is dat dan een hogere straf."

NIET WERKEN MET KINDEREN

Naast de celstraf krijgt de 32-jarige inwoner van Soest ook een proeftijd opgelegd van 10 jaar waarin hij geen zwemles mag geven en niet mag werken met jonge kinderen. Doet hij dit wel, dan moet hij alsnog de voorwaardelijke straf van één jaar uit zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.