RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Michael P. gaat in hoger beroep tegen 28 jaar cel voor moord op Anne Faber

UTRECHT - Michael P., de moordenaar van Anne Faber gaat in hoger beroep. Dat†meldt een van de advocaten van de moordenaar aan RTV Utrecht. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er inderdaad een hoger beroep komt.

P. werd vorige week dinsdag tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber. Die straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De familie van Anne Faber hoopte dat met de veroordeling van Michael P. tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging een einde zou komen aan de zaak. Dat is dus niet het geval.

De advocaat zegt tegen RTL Nieuws begrip te hebben voor de familie maar vindt 'principieel' dat vanwege het harde politie-optreden bij de aanhouding†van P. er nogmaals naar de zaak moet worden gekeken.

MISHANDELING
De reden voor P. om in hoger beroep te gaan is omdat hij vindt dat hij mishandeld is tijdens zijn aanhouding. De politie heeft hem toen, doelbewust, niet op zijn rechten gewezen. Dit gebeurde omdat er gehoopt werd dat P. zou vertellen waar Anne was. Dit werkte niet: hij hield uit boosheid juist drie dagen zijn mond.

In een eerder persbericht liet de verdediging al weten dat volgens hen op een aantal essentiŽle onderdelen hun verweer niet is gevolgd. De advocaat meent dat "gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens" van zijn cliŽnt†niet stroken met de planmatige†aanpak waar de rechter van uitgaat. Ook zou de strafmaat vele malen hoger zijn dan in soortgelijke strafzaken.

STRAFVERMINDERING
In het proces tegen P. voerde zijn advocaat de mishandeling en het feit dat P. niet op zijn rechten was gewezen, aan als redenen voor strafvermindering.

VORMVERZUIM
De rechtbank erkende vorige week dat er sprake was geweest van "vormverzuim", maar verbond daar geen consequenties aan.

P. en zijn advocaten hopen dat het gerechtshof in hoger beroep anders beslist.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -