RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse volkszanger Hans van der Laan overleden

UTRECHT - De Utrechtse volkszanger Hans van der Laan is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Van der Laan was al langere tijd ernstig ziek. Hij had kanker. Gisteren overleed hij op 54-jarige leeftijd."Hans was een geliefd artiest bij Bingo FM", vertelt presentator John Schaap van de Utrechtse stadszender. "Zijn platen werden regelmatig aangevraagd en daarmee heeft hij in de stad Utrecht ook zijn naamsbekendheid gekregen."

De volkszanger was een geboren en getogen Utrechter. Hij werd bekend als vertolker van het levenslied. Onlangs nam hij zijn eerste singel op: 'Leef bij de dag'.

Afgelopen weekend werd daarvoor nog een clip opgenomen op de Stadhuisbrug in Utrecht. Van der Laan kon daar zelf niet meer bij zijn. Een legioen van wel honderd familieleden, vrienden en kennissen daarentegen wel, om op zijn lied te zingen, te dansen en†het leven†te vieren:Het nummer is volgende week, als eerbetoon aan Hans, Bingoschijf op Bingo FM. Dat betekent dat het nummer veel aandacht krijgt en vaak gedraaid wordt.

John Schaap heeft grote verwachtingen van het nummer: "Jammer dat hij niet mee kan maken dat hij de Bingoschijf gaat worden, maar hij wist wel dat het ging gebeuren. Ik denk trouwens echt†dat deze hit een groot succes gaat worden. Ik kijk er niet echt van op als deze plaat echt de hitparade in zal gaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht