RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdriet delen staat centraal bij bijeenkomst op Baarnsch Lyceum voor omgekomen Koen

1/2
BAARN - Het Baarnsch Lyceum houdt vanmiddag een besloten bijeenkomst voor leerlingen, oudersen medewerkers van de school die willen samenkomen naar aanleiding van het overlijden van Koen van Keulen uit Soest. "Even het leed en verdriet delen", zegt rector Henk van Ommen.

De 17-jarige scholier overleed vorige week in Itali, toen hij in het donker langs een weg in de buurt van het Gardameer liep. Hij kwam ten val en viel zes meter naar beneden.

IN SHOCK
"Je moet in n keer beseffen: Koen is er niet meer", zegt rector Henk van Ommen van de school. Volgens Van Ommen is de schrik bij leerlingen, ouders en docenten groot.

"Toen Koen zoek was, hebben we dat emotioneel nog een beetje kunnen parkeren. Maar toen duidelijk werd dat Koen niet meer leefde, merkten we dat mensen echt in shock waren."

VERDRIET DELEN
Ondanks dat het overgrote deel van de mensen op vakantie is, besloot de school daarom toch vandaag een bijeenkomst te organiseren. "We vonden het toch heel belangrijk dat mensen die thuis zijn en de behoefte hebben om even bij elkaar te komen, in de gelegenheid gesteld worden om naar de school te komen. Koen heeft daar een groot deel van zijn leven doorgebracht, hij zou nu in vwo 6 zitten."

Op de school is onder meer een gedenkhoekje ingericht met een foto van Koen en er is een condoleanceregister. "Het belangrijkste is dat mensen in gesprek kunnen en hun verdriet kunnen delen", zegt Van Ommen.

De bijeenkomst van vanmiddag is waarschijnlijk in klein comit. "Dit is eigenlijk de eerste mogelijkheid voor mensen om even bij elkaar te komen. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal er in overleg met de ouders van Koen nog een officile herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd."

Rector Henk van Ommen over de bijeenkomst voor Koen van Keulen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -