Drugs en illegaal gokken: gemeente Utrecht sluit 5 panden

© politie Midden-Nederland
UTRECHT - Vijf panden zijn op last van de gemeente Utrecht gesloten. Het gaat om twee woningen en een bedrijfspand waar hennep is gevonden. Een ander huis is gesloten omdat drugsgebruikers en dealers overlast veroorzaakten. Tot slot is ook een koffiehuis gesloten omdat er volgens de gemeente illegaal gegokt werd.
De gesloten woningen liggen aan de Dommeringdreef in Overvecht en de Van Eechoudlaan in Zuidwest. De politie vond er 122 en 405 wietplanten. Volgens de gemeente was de situatie zeer brandgevaarlijk.
Het gesloten bedrijfspand ligt ook in Overvecht, aan de Californiëdreef. Het ging hier om een hennepknipperij. Er lag in totaal 9.25 kilo wiet. Ook stonden er twee gestolen auto's. Net als de twee woningen, wordt het bedrijfspand voor een jaar gesloten.

DRUGSOVERLAST

Een woning aan de Veldstraat in Noordwest is gesloten omdat er sprake was van overlast. De woning werd gebruikt door drugsgebruikers en dealers. In het huis lagen zowel harddrugs als softdrugs.
Buurtbewoners klaagden al langere tijd over de situatie. Er werd gedeald op straat en ook 's nachts was er veel overlast en lawaai. Ook dit pand moet een jaar de deur sluiten.

ILLEGAAL KOFFIEHUIS

In een koffiehuis aan de Amsterdamsestraatweg troffen de politie en inspecteurs van de gemeente illegale gokactviteiten aan. De horecavergunning van de eigenaar is ingetrokken.
Het koffiehuis moest in 2012 ook al eens de deuren sluiten. Toen werd de vergunning ingetrokken na een schietpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.