RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rijverbod en werkstraf voor crash met Tesla in Bilthoven

1/2
BILTHOVEN - De 19-jarige man uit Bilthoven die vorig jaar onder invloed met een auto een woning in Bilthoven binnenreed is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf vanzes maanden en een werkstraf van 240 uur. Ook mag hijdrie jaar lang geen auto rijden.

De politie zat achter de auto aan na een melding over geluidsoverlast bij de parkeergarage bij De Kwinkelier. De toen18-jarige bestuurder negeerde een stopteken en ging er met meer dan honderd kilometer per uur vandoor. Uiteindelijkboorde hij de Tesla van zijn vaderin de voorgevel van een huis aan de Eerste Brandenburgerweg.

In de auto zaten nog drie andere 18-jarigen: twee uit Utrecht en een uit Bunnik. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, de ander kwam er met lichtere verwondingen vanaf.

EEN WEEK ZIJN RIJBEWIJS

Detiener had net een week zijn rijbewijs toen hij na het drinken van zo'n 12 glazen bier achter het stuur stapte om zijn vrienden naar huis te brengen. De rechtbank rekent hethem zwaar aan dat hij met een aanzienlijkeslok op achter het stuur is gaan zitten, zonder zich te bekommeren om de veiligheid van anderen.

Daar komt bij dat hij net zijn rijbewijs had en dus vrijwel geen rijervaring had en dat hij met hoge snelheid wegreed van de politie.

MILDER

De straf is iets milder dan de eis van het OM en ook wijkt de rechtbank af van straffen in vergelijkbare zaken. De verdachte is kort na de aanrijding in therapie gegaan en heeft meegewerkt aan het onderzoek. Ook wil hij in september starten met een studie.

Daarnaast houdt de rechtbank bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de vrienden van de verdachte vrijwillig bij hem in de auto zijn gestapt, terwijl ze wisten dat hij een forse hoeveelheid alcohol had gedronken.

Als stok achter de deur legt de rechtbank wel een forse voorwaardelijke gevangenisstraf op.

Rijverbod en werkstraf na crash met Tesla


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht