Baarnsch Lyceum rouwt om Koen van Keulen: "Het is hard, heel hard"

Een leraar van het Baarnsch Lyceum bij het gedenkplekje voor Koen.
Een leraar van het Baarnsch Lyceum bij het gedenkplekje voor Koen. © Caspar Huurdeman
BAARN/SOEST - Op het Baarnsch Lyceum is vanmiddag een besloten bijeenkomst geweest voor leerlingen, ouders en medewerkers van de school die wilden samenkomen omdat vwo-leerling Koen van Keulen uit Soest op vakantie in Italië om het leven is gekomen.
Docenten en leerlingen legden bloemen en zochten een moment stilte bij het Gaudi-bankje op het schoolplein, een plek waar Koen graag zat. Ook vertegenwoordigers van de gemeenten Soest en Baarn woonden de bijeenkomst bij.

STEUNEN IN HET VERDRIET

"Vandaag hebben we een informeel moment", zegt Connelie Klijn van het Baarnsch Lyceum. "Omdat het nog zo lang zomervakantie is en je elkaar toch wilt steunen in het verdriet, deden we de school vanmiddag open. Er zijn medewerkers van school en er zijn leerlingen met hun ouders."
Om iedereen in de gelegenheid te stellen om Koen te herdenken volgt later nog een formelere plechtigheid. Die zal in overleg met Koens ouders aan het begin van het nieuwe schooljaar worden gehouden.

GEZELLIGE JONGEN

Mats de Boer - een vriend van Koen - was vanmiddag al bij de bijeenkomst: "Het was altijd een gezellige jongen", vertelde hij. "Hij zag nergens kwaad in. Dus in eerste instantie dacht ik, die is gewoon ergens in een kroeg iets te ver gegaan, ligt ergens op de stoep en wordt morgenochtend wakker."
Toen Koen ook een paar dagen later nog niet gevonden was begon hij zich zorgen te maken: "Toen het nieuws binnenkwam dat hij er niet meer was kwam dat hard aan, heel hard."

GARDAMEER

De 17-jarige scholier verongelukte vorige week in Italië, toen hij in het donker langs een weg in de buurt van het Gardameer liep. Hij viel zes meter naar beneden en kwam in een beek terecht.
"Je moet in één keer beseffen: Koen is er niet meer", zei rector Henk van Ommen van de school vanochtend op Radio M Utrecht. Volgens Van Ommen is de schrik bij leerlingen, ouders en docenten groot.
Baarnsch Lyceum rouwt om Koen van Keulen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.