RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Museum Oud Amelisweerd opnieuw in zwaar weer

BUNNIK - Opnieuw financiŽle problemen voor Museum Oud Amelisweerd in Bunnik. Tegenvallende bezoekcijfers†en een schuld van 100.000 euro nopen het bestuur tot maatregelen.

"Het is een optelsom", zegt bestuursvoorzitter Ari Doeser. "Vanaf het begin hebben we te maken gehad met een schuldenpositie, we worden achtervolgd door een schuld van een ton. Daar komt nog bij dat we een lening bij de provincie hebben van 160.000 euro, die we in 2020 en 2021 moeten aflossen."

AAN DE BEL TREKKEN
Museum Oud Amelisweerd werd in 2014 geopend door prinses Beatrix en de op 1 juli overleden†kunstenaar Armando. De werken van Armando†vormen het grootste deel van de collectie van het museum. "Armando zegde†per 1 maart de bruiklenen op, dat gaf een tik.†Verder zijn de bezoekersaantallen voor de huidige tentoonstelling niet zoals gehoopt, gedacht en begroot en is de directeur recent vertrokken."

Het bestuur maakte de stand van zaken op en zag dat het opnieuw†tijd was om aan de bel de trekken. Ook in 2016 had het museum het moeilijk†en†werd het uiteindelijk gered door 75.000 euro van de stad en provincie Utrecht en de gemeente Bunnik. "We zijn†sinds half juni†in gesprek†met allerlei belanghebbenden om te te kijken of er oplossingen te verzinnen zijn. We zitten nu middenin die gesprekken."

SAMENWERKEN
Het bestuur wil voor 16 september, als de huidige tentoonstelling eindigt, zicht hebben op een oplossing. Meest concreet is een plan om samen te werken met het Centraal Museum. "Een prachtig plan om in en rond Oud-Amelisweerd zomertentoonstellingen te houden. Verder zijn we nog met†meer partners in gesprek, we hopen dat er meer duidelijk is tegen het einde van de huidige tentoonstelling", aldus Doeser.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -