Terrein De Parade kleiner vanwege gevaar voor vallende takken

© Wijkagent Horeca Utrecht
UTRECHT - Het terrein van het festival De Parade in Utrecht is dit jaar kleiner dan andere jaren. De reden is gevaar voor vallende takken.
Zondag brak een zware tak af van een kastanjeboom voor het gebouw De Inktpot, waar tijdens De Parade tenten staan. De organisatie van het rondreizende theaterfestival ging deze week kijken met een bomenkenner en de gemeente en kwam tot de conclusie dat dat deel van het terrein niet veilig is. Door uitdroging kunnen meer takken van kastanjebomen vallen.

THEATERSTRAATJE

De organisatie was genoodzaakt het festivalterrein aan te passen. "We staan nu aan de zijkant van De Inktpot. Normaal is daar onze opslag, nu is het een theaterstraatje", zegt de artistiek leider van het festival Nicole van Vessum.
De inkrimping heeft geen gevolgen voor het programma. "Alle theaters passen er nog in. Alles gaat gewoon door, op een iets ander terrein. Ik liep er net doorheen en het is eigenlijk best gezellig."

HITTEPLAN

Ook voor de bezoekers ligt uitdroging op de loer, maar het festival speelt in op de weersomstandigheden. "We hebben een hitteplan. Het terrein is gelukkig beschut, maar waar nodig plaatsen we parasols en er is gratis drinkwater", aldus Van Vessum.
De Parade in Utrecht begint morgen en duurt tot en met 12 augustus.
De Parade zet de tenten weer op in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.