D66 Nieuwegein verzet zich tegen sluiting tramhalte Merwestein

© Google Street View
NIEUWEGEIN - D66 in Nieuwegein is ontstemd over het plan om tramhalte Merwestein op te doeken. De provincie vindt dat er maar weinig reizigers van de halte gebruikmaken en wil de halte daarom schrappen.
D66 Nieuwegein is onaangenaam verrast, zegt fractievoorzitter Tom Verhoeve. "We werken in de regio Utrecht keihard om de uitdagingen op het gebied van wonen, mobiliteit en klimaat met elkaar op te lossen. Dat de provincie nu eenzijdig dit besluit neemt, vinden we eigenlijk ongehoord."

MEER MENSEN

Volgens D66 is de halte juist nodig omdat er in de omgeving appartementen worden gebouwd. "Kortom: er komen veel nieuwe inwoners en werknemers in het gebied bij. Die mensen willen ook van A naar B. Het lijkt ons niet wenselijk dat hiervoor wordt uitgeweken naar de auto of vervuilende bussen. Zeker niet nu er al een prima OV-verbinding is."
Verhoeve wil dat de raad in Nieuwegein de sluiting bespreekt, voordat Provinciale Staten erover gaan praten. D66 heeft vragen gesteld aan het college.

VOORDELIG

Voor de provincie is het opdoeken van de halte voordelig: eerder werd bekend dat de provincie zo'n 1 miljoen euro bespaart op renovatiekosten als de halte verdwijnt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.