Zomertour gaat het koele bos in: scouts kamperen in Austerlitz

© Scouting Nederland
SOEST - De Zomertourkaravaan stopte vandaag in de bossen van Austerlitz. Daar kamperen al de hele week internationale scouts voor de Roverway. Elke drie jaar wordt die georganiseerd om scoutinggroepen over de hele wereld elkaar te laten ontmoeten.
Deze editie is in Nederland. Van Noord naar Zuid kamperen scouts in ons land en ook in Austerlitz. Zo'n 50 jongeren uit onder meer Engeland, Spanje en Portugal ontdekken vanuit daar de omgeving. Gisteren beklommen ze de kerktoren van Soest al. En de week begon in Den Haag, waar de openingsceremonie was.
Dit weekend vertrekken alle scoutinggroepen naar Zeewolde, waar de Roverway wordt afgesloten. Presentator Marco Geijtenbeek onderzocht wat de scouts te eten krijgen en hoe ze de week in onze regio hebben beleefd.
De Zomertour wordt ieder uur herhaald op RTV Utrecht.

RADIO M

De bus van Jos parkeerde vandaag voor het laatst in onze regio voor de Radio M Zomertour. Hij sloot zijn drie weken toeren af op Camping de Zeven Linden in Baarn.
Dit is de laatste aflevering van de Zomertour op televisie van deze week. Maar er komen nog 5 weken touren aan. Heeft u nog een tip? Mail die naar zomertour@rtvutrecht.nl. De uitzending van gisteren op de Gaypride in Amersfoort kunt u hier terugzien.
Zomertour: scouts kamperen in Austerlitz

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.