RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw branden in de regio: berm en stuk bos zwartgeblakerd

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Opnieuw zijn er op verschillende plaatsen in de regio natuurbranden uitgebroken. De branden blijven beperkt en zijn snel onder controle. Vanwege de droogte is de brandweer extra alert om het vuur zo snel mogelijk in de kiem te smoren.

In Leusden werden aan het begin van de middag meerdere brandweerwagens opgeroepen voor een natuurbrand in de omgeving van†de Dodeweg. Vanuit de lucht werd de situatie in beeld gebracht door het vliegtuigje Charly. Het vuur was snel onder controle. Gisteren was in die omgeving ook al brand.

RONDWEG AMERSFOORT

In Amersfoort brak vanmiddag brand uit op een dijk langs de Rondweg Noord. Ook hier was het vuur snel onder controle. Een deel van de dijk raakte zwartgeblakerd door de brand.

Rond 13.00 uur werd ook een brand gemeld aan de MTB-route Kwintelooijen, bij Rhenen. De brandweer meldt dat in verband met de droogte grootschalig wordt uitgerukt. Een stuk bos van 10 bij 10 meter blijkt in brand te hebben gestaan.

 In Baarn rukte de brandweer voor meerdere brandjes uit. In Baarn rukte de brandweer voor meerdere brandjes uit. | Foto: Caspar Huurdeman

In de Baarnse bossen waren vanochtend meerdere brandjes vanochtend. Zo moesten twee brandweerwagens rond 08.00 uur richting de Torenlaan. Een†passant die met haar honden wandelde, ontdekte midden in het bos een smeulend kampvuur.

In de gemeenten Soest en Veenendaal is inmiddels een verbod ingesteld op kampvuurtjes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -