RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Recordomzetten voor buitenbaden in hitteperiode: "Mensen vluchten massaal naar het water"

PROVINCIE UTRECHT - Het zal de komende dagen niet zo warm worden als vorige week, maar nog steeds is het hartstikke lekker weer. En dat is goed nieuws voor de bos- en buitenzwembaden in de regio: "Hier hebben we sinds 2003 op gewacht."

De buitenbaden spinnen garen bij het warme weer. "Niemand blijft nu thuis. In de tuin is het minimaal 40 graden, de mensen vluchten dus massaal naar het water", vertelt Adrie van der Meij van bosbad De Vuursche in Baarn.

"Bij dit extreem warme weer is het goed toeven bij de bosbaden, waarvan er overigens nog maar een stuk of tien in Nederland zijn, omdat deze vaak langs de boomrijen liggen. Onze baden zitten altijd vol wanneer het boven de 27 graden is. Dus ja, het begint nu wel een heel goed seizoen te worden."

RECORDOMZET

Ook bij zwem- en recreatiepark De Koet in Kockengen gaan de zaken voorspoedig. "We hebben deze week al de aantallen van het volledige seizoen vorig jaar bereikt - met nog zeven weken te gaan", aldus coŲrdinator en badmeester Ronald Schalkwijk.

"De omzet is dan ook geweldig, omdat op zulke dagen er naast de bezoekers uit het dorp met een abonnement ook veel betalende bezoekers komen. De parkeerplaats staat voller dan de fietsenstalling. Ongeveer 50 procent van de bezoekers is betalend, daar zijn wij als vrijwillig bad natuurlijk heel blij mee."

FILEZWEMMEN

Ook in het buitenbad van zwembad Krommerijn komen veel mensen de koelte opzoeken, merkte bezoeker Charlie onlangs. "Het is wel filezwemmen, maar het water was zů heerlijk koud gisteren! Ik vind het jammer dat het zwembad deze dagen om 20.00 uur dichtgaat. Kan het niet bij uitzondering tot 00.00 uur openblijven? Lijkt me heerlijk!"

Dat klinkt als een logische vraag in tijden als deze, waarin de vraag naar verkoeling ook ver in de avond groot is, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. "We willen onze vrijwilligers, die nu al wekenlang veel shifts draaien, niet overvragen", legt Schalkwijk uit.

Van der Meij beaamt dat. "We hebben voldoende personeel, maar je kunt je voorstellen dat die ook flink onder druk staan bij deze temperaturen. Soms blijven we wel spontaan een halfuurtje langer open, dat hangt een beetje af van de sfeer in het zwembad en de drukte in het bad. Maar op een gegeven moment gaan mensen toch wel naar huis om te eten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -