Honderden mensen zien maansverduistering: "Een fántastische avond!"

PROVINCIE UTRECHT - Een fantástische avond was het gisteravond in Leusden, zegt Sterrenwacht Midden-Nederland. Zo'n 1500 mensen mensen kwamen daar samen om de maansverduistering te zien. Ook op andere plekken in de provincie werden feestjes georganiseerd om gezamenlijk te kijken naar het natuurverschijnsel.
In Elst was het fenomeen goed te zien, blijkt uit deze foto's die Annelinde Smits maakte.
© Annelinde Smits
© Annelinde Smits
Ook in Leusden was de bloedmaan goed te zien, schrijft de Sterrenwacht op Twitter. Daarnaast waren ook Venus, Jupiter, Saturnus en Mars te zien.
Zo'n 1500 mensen waren naar het feestje van Sterrenwacht Midden-Nederland gekomen. Er was rekening gehouden met 150 bezoekers. Volgens de sterrenwacht stonden er op andere plekken in Leusden nog eens vele honderden mensen.
© Erwin Raasveld
© Keistadnieuws
Bij de Cattenbroekersplan in Woerden werd ook gezamenlijk gekeken naar de bloedmaan. Daar kwamen zo'n 150 mensen op af. Er stond een telescoop klaar zodat bezoekers het natuurverschijnsel goed konden bekijken.
© Lex Albers
In de polder bij Eemnes verzamelden tientallen mensen zich langs bijvoorbeeld de Volkersweg, Meentweg en Wakkerendijk. Met een picknickmand en glaasje wijn zaten de liefhebbers klaar voor het aanschouwen van de bloedmaan. Bewolking strooide in eerste instantie roet in het eten. Maar rond 23.00 werd de rode maan ook daar zichtbaar.
© Caspar Huurdeman
Soesterduinen:
© Nufotograferen
Vathorst:
© Marco van den Hoek
© Marco van den Hoek
Groenekan:
© Miranda Scherrenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.